Blog

Standard

Hoera! Een eigen oven!

Joepie de poepie!!!! Ik heb een oventje!!! Zo blij!!!

Ik zat al langer te denken over het aanschaffen van een klein oventje voor mezelf, zodat ik thuis glazuurproeven kan doen en kleine dingen kan stoken. Het “grote werk” kan dan wel op m’n werk gestookt worden.

Tijdens m’n zoektocht naar een oventje kwam ik uiteindelijk bij Keramikos terecht. De economic baby van 25 liter. Maar die prijs he!  De oven alleen al, zonder computer is dan al 900 euries. Dus ik besloot er toch nog een tijdje over te denken en ondertussen marktplaats in de gaten te houden. Meestal heb ik daar niet zo’n geluk mee, maar nu zag ik er zomaar het baby oventje van Keramikos op staan, met regelapparaat (bouwjaar 2002)! En jawel… Die ligt nu achter in de auto. En hij ziet er nog geweldig uit! Ik ben zo super blij! Morgen naar Creavisie om ovenplaten te kopen, want die zaten er helaas niet bij. En dan kan ik zondag m’n eerste thuis-stook gaan doen! Kan bijna niet wachten!

Standard

Lekker aan’t werk!


Zo, uiteindelijk zijn de mallen waar ik mee bezig was, toch gelukt. De aanhouder wint nietwaar? 

En nu lekker aan het gieten. Dan maar eens kijken of ik witte engobe kan maken van porseleinklei. Gisteren bij m’n keramiekvriendinnetje Rachel Baljuw voor het eerst met zwart bakkende klei gewerkt. Gek dat zo’n kleurtje ineens zo anders werkt. Voor m’n gevoel een enorm gesmeer. Zwarte randen onder m’n nagels en alles lijkt vies. Met witte klei zal het niet anders zijn, maar het valt minder op. 

Maar goed, engobe maken en kijken wat ik daar me kan op de zwarte klei. Ik hou jullie op de hoogte! Fijne zondag!

Standard

Mijn Etsy Shop

In mijn vorige bericht vertelde ik al dat ik een poosje terug een Etsy winkeltje ben begonnen. Dat was iets wat ik al heel lang wou. En nu eindelijk toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en een account aangemaakt. Als eerste heb ik deze gecustomized ontbijtbordjes er op gezet 


Je kunt ze bestellen met je eigen naam. Maar omdat door de breedte niet elke naam er op past, heb ik gewone ronde bordjes aan het assortiment toegevoegd. Voor lange namen is dat mooier. Maar zoals je kunt zien staat het met de twee korte namen van mijn vriendinnetjes ook heel goed! Ik hoop maar dat ze er blij mee zijn ;-)


Het derde artikel is in de maak, maar kost meer tijd om dat ik hiervoor geen gekocht keramiek ga gebruiken, maar het zelf wil gaan gieten. Vanavond begonnen met het maken van een mal. Nu maar hopen dat het lukt. Verder vertel ik nog niets, dus hou het blog in de gaten voor updates! 

Standard

En dan ben je zomaar anderhalf jaar verder… En moet ik eigenlijk weer helemaal uitvinden hoe ik een blog bericht plaats.  Net na de cursus WordPress was dat niet zo’n probleem… Maar nu wist ik m’n inloggegevens niet eens meer en kon ze ook nergens terug vinden. Maar nu is het dan toch gelukt om in te loggen en hopelijk ook om dit bericht in m’n blog te plaatsen.

Inmiddels is m’n atelier in gebruik en m’n zolder klaar. Het heeft lang geduurd, zoals dingen bij mij altijd lang duren. Maar ik ben weer menig uurtje aan het werk geweest en dat voelt toch wel prettig.

En jawel!!!! Ik heb een poosje terug eindelijk één van m’n goals waar gemaakt. Ik heb een Etsy shop geopend!!! Vanavond probeer ik het tweede artikel er in te zetten, en het derde is in de maak. Moet wel eerlijk toegeven dat ik nog niets via Etsy heb verkocht. Daar komt toch meer bij kijk dan gewoon de boel er op zetten. Maar eerst maar eens kijken of ik de boel hier weer aan de praat krijg (blijkbaar lukt dit nog niet zo, want dit bericht werd maar voor de helft geplaatst en de ander helft was verdwenen. Dus typ ik het nu gewoon weer opnieuw… Zucht!!!)

voor nu over en uit en hopelijk tot gauw!

 

Standard

Een nieuwe web-site

Eindelijk is het dan zover…. mij nieuwe website begint vorm te krijgen. Er was wel een zeer ingewikkelde cursus voor nodig. Maar nu, stukje bij beetje begint het er op te lijken. Ik ben er helaas nog lang niet en moet nog erg veel leren, maar je moet toch ergens beginnen, nietwaar? En het ziet er in elk geval veel beter uit dan m’n oude website.

De eerste foto’s van mijn ontwerpen die ik voor Iron Art heb gemaakt, staan er op. Tja… en dan de foto’s van mijn keramiek. Die vallen volledig in het niet bij de mooie foto’s van mijn ontwerpen die door een fotograaf (waar ik de naam helaas niet van weet) gemaakt zijn. Dus ook daar moet ik maar eens mee aan de slag de komende tijd. Goede foto’s (leren) maken van mijn werk. Mocht je veel verstand hebben van mooie foto’s maken en  je geroepen voelen om me daar bij te helpen, vrees dan niet en neem contact met me op! Ik zou dat super vinden! :-)

Verder ben ik nog steeds bezig met het verbouwen van de zolder. Een 3 jaren plan. Maar het einde komt nu toch echt in zicht. Het atelier is in principe klaar en nu ben ik bezig in mijn spaarzame vrije uurtjes de voorzolder af te werken. Vriendlief heeft de boel afgetimmert en de boel is inmiddels gesaust en ik heb zowaar zelf laminaat gelegd. (met een klein beetje hulp.)
image Nu nog een kwestie van plinten zagen, schilderen en er aan maken en dan kan ik mijn atelier eindelijk uitruimen en schoonmaken. Dan is het toch wel de hoogste tijd dat ik weer met klei aan de slag ga. Ideeen zat! Daar ligt het niet aan. Maar de puf en tijd zal wel een ander verhaal zijn. Al met al hoop ik toch dat er eind 2015 een aantal mooie nieuwe werken op de plank staan. Dus ik zou zeggen… hou mijn site en blog in de gaten!