Over mij

Als kind was ik al gefascineerd door klei en kon me vergapen aan een pottenbakker achter zijn schijf. Dit bleef eigenlijk altijd zo tot ik na het doen van mijn opleiding (aktiviteitenbegeleidster) besloot om een cursus te gaan volgen bij een plaatselijke keramiste.

Hier begon ik met draaien, maar al gauw merkte ik dat ik mijn ei beter kwijt kon in het handvormen. Al met al heb ik daar zo’n 3 jaar op les gezeten en toen lag het kleigebeuren weer een beetje stil voor mij.

In 1998 ging ik beroepsmatig met klei bezig. Dit hield in dat ik een keramiekgroep op ging zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Via mijn werk kon ik toen ook de keramiekopleiding aan de SBB in Gouda gaan volgen. Een droom die ik al lang had werd werkelijkheid. IK GING NAAR GOUDA!!!

Na 3 jaar lang 1x in de week naar Gouda te gaan deed ik in 2002 eindexamen in zowel de vakken draaien, handvormen en glazuren. en kon de opleiding positief afronden.

In 2004 deed ik mee aan een expositie in Terherne (Fr.) samen met 8 oud klasgenoten.

M

In 2006 besloten we met een groepje keramisten uit Dedemsvaart/Hardenberg en omgeving om een collectief op te richten en samen exposities te gaan organiseren. In juni/juli 2007 hebben we samen onze eerste expositie bij de tuinen van Mien Ruys gehad.

Keramiek@venture was behoorlijk actief. Zo hebben we o.a geexposeerd bij De Koperen Hoogte en gallerie Karla Borneman in Zwartsluis.

In 2008 besloot ik lid te worden van de SKNN en te stoppen met Keramiek@tventure. De SKNN is een stichting in Noord Nederland die zich inzet voor Keramisten. Door hen ben ik 2 keer uitgenodigd om te exposeren in de Hannie Mein Gallerij te Wolvega.

Daarna is het een aantal jaren rustig voor mij geweest op keramiekgebied. Maar inmiddels is mijn atelier op zolder eindelijk klaar en kan ik weer lekker aan het werk.